JRS Logo: Color JRS Logo: White

The Lofts at 325

Seattle, Washington

Originally one story of brick and timber, the front of this 1920s-era building underwent seismic upgrades with new steel framing. The original walls form the new building’s first-floor exterior. This portion of the building has retail functions and art studio space, and new storefront window systems. Above and behind this is a 12-unit apartment building with a structural steel braced frame. This building has 5 levels and a rooftop garden. Exterior materials include metal panel, cement board, wood panels, and CMU.

JRS reviewed construction documents, including architectural drawings and specifications. We reviewed all building envelope submittals and shop drawings, and performed field reviews throughout construction. JRS worked with the client to ensure waterproofing and air barrier continuity. This presented a challenge, because it is an infill building with complex geometry and exposed structural elements.

The project has won several awards: Redevelopment/Renovation of the Year – NAIOP Washington State Chapter (2015), Honorable Mention – AIA Seattle Honor Awards for Washington Architecture (2017), and Merit Award – AIA Northwest and Pacific Region Design Awards (2017).

Seattle
Vancouver
Calgary