JRS Logo: Color JRS Logo: White

Fire Station No. 4

Everett, WA

Due to ongoing water ingress issues, Fire Station No. 4 in Everett underwent a comprehensive rehabilitation of roofing, waterproofing, windows/glazing, and cladding systems. Work included new rainscreen cladding systems and improved details. New exterior air barriers and continuous exterior insulation were added to improve the building’s energy efficiency.

JRS initially provided a full building envelope assessment that included the attached display building. Following this, we supplied design development services and produced construction documents for both architectural and building envelope disciplines. During construction, we conducted field reviews to help ensure the design intent was met and to help the contractor identify areas in need of structural replacement.

Seattle
Vancouver
Calgary